با پیاده روی در گذر سنگ سیاه که شامل بخشی از محله های بافت تاریخی شیراز نظیر محله میدانشاه ، محله سرباغ و محله سنگ سیاه دیدن میکنیم و همچنین از بعضی اماکن نظیر مسجد مشیر، اندرونی عمارت فروغ الملک (موزه مشکین فام) ، هتل سنتی فروغ مهر (بخش دیگری از عمارت فروغ الملک) ، مقبره بی بی دختران ، آرامگاه سیبویه و سنگ سیاه معروف آن و بقعه سید تاج الدینی غریب بازدید خواهیم کرد و در کنار آن وقایع و داستانهای این گذر را خواهیم شنید.
- حمل و نقل
- راهنما
- ورودیه
- بیمه
- هزینه های بجز موارد اشاره شده
بخشهای برجسته تور:
گذر سنگ سیاه شیراز شامل محله میدانشاه ، محله سرباغ و محله سنگ سیاه میشود . در این محله آثار و جاذبه های دیدنی از جمله امامزاده بیبی دختران، مسجد ایلخانی، حمام ایلخانی، مسجد مشیر، حسینیه مشیر، بازارچه و کلیسای ارامنه، حسینیه کردها، خانه فروغ الملک، خانه سعادت، خانه ضیائیان، خانه عبدالهیها و بازارچه حاج زینل وجود دارند.
مسجد مشیر: مسجد مشیر یکی از جاذبه های دیدنی و از جمله زیباترین بناهای ساخته شده در دوران قاجار در شیراز است که توسط میرزا ابوالحسن خان مشیرالملک در دربند مشیردر محله سرباغ بنا شده است. کاشیکاری های این مسجد و ساعت آن که قدیمی ترین ساعت عمومی نصب شده در شیراز است از بخشهای مهم این مسجد هستند.
موزه مشکین فام (اندرونی عمارت فروغ الملک): این موزه خصوصی و ارزشمند در بخش اندرونی عمارت فروغ الملک در محله میدانشاه شیراز برقرار است. فروغ الملک قوامی رییس شهربانی فارس این بنا را در عصر پهلوی اول بنا کرد و در عصر پهلوی دوم بخشی از آن را وقفه مدرسه ای کرد که به نام وی مدرسه فروغ الملک نامگذاری شده بود و همچنان سردر کاشیکاری آن دیده می شود.
هتل سنتی و کافه فروغ مهر شیراز: این هتل با بازسازی بخش خدمه و نگهبان عمارت فروغ المک که در زمان تاسیس مدرسه فروغ الملک از بقیه عمارت جدا و مسکونی شده بود توسط پذیراگشت به اقامتگاه سنتی تبدیل شده است.
بقعه بی بی دختران: این مقبره در محله میدانشاه واقع شده است و از معماری های مربوط به دوران ایلخانی است که در عصر قاجار مورد بازسازی اساسی قرار گرفته است. در گذشته قبرستانی در اطراف آن واقع شده بود که ابتدا به مدرسه و در حال حاضر به فضای سبز تبدیل شده است.
آرامگاه سیبویه و سنگ سیاه آن: بوبشر عمرو بن عثمان معروف به سیبویه از دانشمندان ایرانی حدود دوازده قرن پیش است که در سفر خراسان در میانه راه فوت میکند و در محل فعلی دفن می شود. بنای این آرامگاه در انتهای عصر پهلوی دوم در سال ۱۳۵۳ بنا شده است. سنگ قبر قدیمی مقبره وی سیاه رنگ است که نام خود را به محله سنگ سیاه داده است.
بقعه سید تاج الدینی غریب : این بقعه که در ورودی شیراز در کنار خندق و دروازه کازرون واقع شده بود در محله سنگ سیاه قرار دارد و تا عصر پهلوی دوم معماری مشابه بی بی دختران داشت اما در بازسازی گسترده گنبدی با کاشیکاری زیبا برای آن ساخته شد و بنا با کاشی های هفت رنگی از گل و بوته و حکاکی های از آیات قرآنی و احادیث با استفاده از هنرمنبت کاری تزیین شده است. در حال حاضر بازارچه درواز کازرون در کنار آن قرار دارد.
مکانهای مورد بازدید شامل تور:
مسجد مشیر، عمارت فروغ الملک، بقعه بی بی دختران، بقعه سید تاج الدین غریب، بازارچه دروازه کازرون